Дойдоха жегите и компресора почна да прави разни номера. Днес минах към 30 км градско и в първите 10-15 км нямаше ядове. После потеглих обратно към вкъщи и на първия светофар, на който спрях забелязах, че компресора ту включва, ту изключва, неравномерно на около 10-15-20 секунди. По едно време се "излъга" да поработи около 5 минути, след което пак почна с номерата. Перката си включва степените и ядове с нея няма. Няма и течове на фреон а колата е пълнена миналата година в края на април и реално до този момент не съм имал никакви ядове. Стана 1 година откакто си ползвах климатроника безпроблемно, пък сега му скимна да прави проблеми... какво може да се е случило така изведнъж? 156-цата е 2001 година, ако има някакво значение.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатроник?
Collapse
X
-
На мен този фокус ми го правеше миналата година, след като заредих климатика. Майсторчето беше заредило 650 грама (толкова го дават за 1.9JTD 105 коня) вместо 500 грама фреон (моята е 1.9JTD 115 коня). Това изключване го прави пресостата, който следи да не се повиши налягането в системата над пределно допустимото и да ти избие я в радиатор, я на друго място, а иначе налягането се повишава много макар и от 150 грама в повече фреон. Как си реших проблема? На изключен климатик с отвертка "звезда" натиснах една от иглите на щуцерите за зареждане и по малко започнах да изпускам от фреона, пускам климатика и чакам дали ще самоизключи. След 4-5 изпускания самоизключването спря и задуха доволно студено. Ако при теб количеството фреон е точно толкова, колкото трябва, значи сигурно пресостата ти е заминал.Last edited by dansguardian; d.m.y г., 21:11.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Предполагам, че е било колкото трябва, все пак 1 година си работеше без никакви проблеми. Цяло лято изкарах само на включен клима и проблеми никакви.
Голяма драма ли е тоя проблем - скъпо/евтино, лесно/трудно...? Ако е наистина пресостата, де.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Според мен първо трябвада се провери далиналяганията на фреона са ок. Ако няма драми т.е. ниско или високо налягане се започва с пресостати и т.н. За диагностоката не съм сигурен какво показва но не пречи да провериш може да те насочи.Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия
Comment
-
Здравейте колеги.Първо се извинявам ако въпросите ми не са свързани с темата ,но незнам как да реагирам затова да си питам.Днес си заредих климатика на колата- Алфа 156 1.9 жтд,115 коня, 2001г.,и майстора ми каза че имало само 50 грама фреон в климатика.Това не ме притесни,но ми каз че перката ми неработела както трябва и работела само на високи обороти а трябвало да има по ниски и от време на време да се усилвала.Понеже не съм запознат с климатиците има ли някакви степени на работа тази перка.Аз откакто я имам(от2015г я купих от колега от форума) като си пусна климатика перката заработи за малко и изключи на пълни обороти,след известно време пак така и всичко си беше ток.Но сега тоя майстор ме притесни с тия думи и незнам има ли действително проблем.А и в интерес на истината не ми се вижда да охлажда кой знае какво.Моля някой ако е по запознат да ми обясни или поне да ме насочи към някоя тема във форума,за да не ме псувате че ви занимавам вече със стари теми.Благодаря предварително.
Comment
-
Направи една диагностика на компютъра на мотора и тествай двете степени на вентилатора. Ако тестът минава успешно, си потърси друг майстор за климатика.
Ако действително се окаже вярно, че не ти работи бавната степен на вентилатора, това с климатика е най-малкият проблем.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Vencislav999 Покажи съобщениеЗдравейте колеги.Първо се извинявам ако въпросите ми не са свързани с темата ,но незнам как да реагирам затова да си питам.Днес си заредих климатика на колата- Алфа 156 1.9 жтд,115 коня, 2001г.,и майстора ми каза че имало само 50 грама фреон в климатика.Това не ме притесни,но ми каз че перката ми неработела както трябва и работела само на високи обороти а трябвало да има по ниски и от време на време да се усилвала.Понеже не съм запознат с климатиците има ли някакви степени на работа тази перка.Аз откакто я имам(от2015г я купих от колега от форума) като си пусна климатика перката заработи за малко и изключи на пълни обороти,след известно време пак така и всичко си беше ток.Но сега тоя майстор ме притесни с тия думи и незнам има ли действително проблем.А и в интерес на истината не ми се вижда да охлажда кой знае какво.Моля някой ако е по запознат да ми обясни или поне да ме насочи към някоя тема във форума,за да не ме псувате че ви занимавам вече със стари теми.Благодаря предварително.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеРезисторът за бавната скорост
Колега случайно да знаеш къде се намира този резистор,да го проверя.
Comment
Comment